Malborkas: nepakartojamas, fantastiškas, įspūdingas

Malborko pilis

Marienburgo arba Malborko pilis – įspūdingas, be galo įdomus (net ir 3-mečiai 🤗), monumentalus plytinės gotikos pavyzdys. Beje, didžiausia šio tipo pilis visoje Europoje! 1997 m. pilis buvo įtraukta į UNESCO paveldo sąrašą.

Pasirodė, kad iš Varšuvos į Malborką nusigauti lengviau nei galvojau. Tiesiog kiekvienas traukinis važiuojantis link Gdansko turi sustojimą Malborko traukinių stotyje. Beje, nuo Gdansko (ar Sopoto) iki Malborko nusigauti dar papraščiau – vos valanda kelio mašina arba pusvalandis traukiniu. Traukiniai išvažiuoja maždaug kas valandą, jų tvarkarašti galima patikrinti čia, o bilieto kaina sviruoja priklausant nuo traukinio nuo 17 PLN iki 55 PLN.

Atvykus į stotį pilį pamatysite iš karto, vos 15 min neskubaus pasivaikščiojimo ir būsite vietoje. Atvažiavę mašina, patariu ją palikti trupučiuką atokiau nuo pilies, tiesiog viename iš kiemų ar miesto parkinge. Taip išvengsite mokėjimo už parkingą prie pilies, kur mokėstis už 3 val. (o to laiko aplankyti pilį Jums tikrai neužteks) siekia iki 30 PLN. Miesto parkingas yra mokamas darbo dienomis nuo 8 val. iki 15 val. 1 PLN / val. Čia rasite visų parkingų adresus, kainas bei žemėlapį.

Bilietus į pačią pilį galima nusipirkti iš anksto internetu arba vietoje kasoje. Eilės yra, bet aptarnavimas tikrai greitas ir laukti savo eilės gali tekti daugiausia 15-20 min. Bilieto kaina suaugusiam – 45 PLN, šeimininis bilietas 4 asmenims (2 suagusieji ir 2 vaikai nuo 7 iki 16 metų) – 150 PLN. Dėmesio! Į bilieto kainą jau į skaičiuotas audiogidas anglų k.

Vasaros sezono metu (01.05-30.09) darbo laikas yra nuo 9 val. iki 19 val. Žiemos sezono metu ( (01.10-30.04) darbo laikas yra gerokai sutrumpintas – nuo 10 val. iki 15 val.

Kiek laiko skirti pilies aplankymui? Vien tik apėjimas visų salių su audiogidų mums užtrūko pilnas 3 val. Dar apie valandą praleidome tiesiog ilsėdamiesi pilies kieme. Manau, kad viso verta rezervuoti iki 5 val ir tikrai neplanuoti šiai dienai jokių papildomų eksursijų. Patikėkite, emocijų tikrai užteks! O kaip įrodymas, kad verta – porą nuotraukų iš mūsų kelionės 😉

2 comments

Leave a comment