Vieno savininko du “Michelin” restoranai ir išskirtinė kaimynų cukrainė

Restoranas “Muzealna”

Tikras perliukas, kuris kaip ir priklauso lobiui, paslėptas požemiuose.
Nacionalinio Muziejaus (lenk. Muzeum Narodowe) -1 aukšte įrengtas restoranas “Muzealna”, kuris 2023 m. gavo Michelin įvertinimą. Leidžiantis į muziejaus “bufetą” nesitikėjau atrasti modernaus šiuolaikinio dizaino, paslėptą tarp žalumos restorano lauko terasą bei fantastišką virtuvę.
Kiekvieną savaitę restoranas siūlo vis kitokius dienos pietus, o savaitgaliais ir vakarais galima rinktis iš bendro menu. Vaikams taip pat yra paruoštas atskiras vaikų menu. Dienos pietų pasiūlymas yra kasdien nuo antradienio iki penktadienio nuo 12 val. iki 16 val. Įėjimas per muziejų.

Adresas: Muzeum Narodowe w Warszawie, Al. Jerozolimskie 3 (pirmadieniais nedirba)

Restoranas “alewino”

Vyresnysis brolis restorano “Muzealna”. Taip pat paslėptas. Taip pat skanus ir su įdomia sezonine virtuve. Pirmiausia, kur ieškoti. Priėję restorano vietą, nepamatysite jokios matomos iškabos, didelių langų ar kitos reklamos. Užtat bus vidinis kiemas ir subtilus įėjimas į vyno ir išradingų patiekalų pasaulį. Pats restoranas save pristato kaip unikalų rinktinių vynų kolekcijos ir sezoniniais produktais paremtą virtuvės derinį. Prie to dar reikėtų pridėti puikų aptarnavimą, neįkyrų dekorą ir gaunate vos ne idealų vakarą. Restoraną rekomenduoju suaugusiems, taip visiems bus patogiau.

Adresas: Mokotowska 48 (nedirba sekmadieniais)

Kukułka – bus saldu

Du kaimynai – restoranai. Vienas turėjo poreikį kokybiškiems desertams, kitas – šeimininkę, kuri svajojo pradėti savo saldųjį verslą. Taip susitiko du norai-svajonės ir pradėjo veikti. Gavosi labai skanu, kokybiška, neįprastai paprastai. Dabar “Kukułka” (o lenkiškai tai reiškia “gegutė”) išskleidė savo sparnus ir saldumynais maitina net keturiose vietose Varšuvoje:

  • Mokotowska 52
  • Krasińskiego 10
  • ul. Burakowska 15
  • Francuska 10a

Abudu restoranai bei kepyklėlė-cukrainė neatstovauja tipiškos lenkiškos riebios virtuvės kur už nedidelius pinigus prideda pilnas lėkštes. Užtat norintiems pajusti malonumą nuo valgymo, pabūti gražioje aplinkoje bei atsipalaiduoti, tinka puikiausiai.

Povarsuva.lt tai asmeninis non-profit projektas, kur dalinuosi patarimais ir savo žiniomis apie Varšuvą. Jeigu pasinaudojote patarimais ar radote naudingą informaciją, pasidalinkite su kitais palikdami atsiliepimą puslapyje, FB paskyroje arba pasidalindami savo FB puslapyje. Ačiū!

Su planu po Varšuva

Specialiai tiems, kurie mėgsta pažinti miestą savarankiškai. Individualiai parengtas planas leis miegautis pasivaikščiojimu po Varšuvą nesukant sau galvos apie tai kur pavalgyti, kur nueiti, ką dar pamatyti.

Leave a comment