Browary Warszawskie – nauja madinga vieta Varšuvos žemėlapyje

Sena ir nauja. Praeitis ir dabartis.

Ar istorija gali atgimti? Taip, tai bus pasakojimas su gera pabaiga.

Vietoje, kuri šiandien įgauna antrą kvėpavimą, daugiau nei 150 metų laikotarpiu galima buvo užuosti savotišką miežių, apynių ir mielių kvapą. Kiekvienas žinojo, kad jeigu alus Varšuvoje tai tik iš Krochmalna gatvėje alaus gamyklos.

Gamykla įkurta dar 1848 m. per savo ilgą istoriją keitė šeimininkus, gamino ledukus (kad alus būtų ilgiau šviežias) ir net kvapnią girą (o šiuolaikiniai lenkai nelabai supranta mūsų meilę šiam gėrimui). 2004 m. istorija sustojo, paskutinis auksinio gėrimo litras buvo išpiltas, šviesos išjungtos, darbuotojai paleisti namo. Nuo šiol varšuvietiško alaus gamybą perėmė už 50 km esantis Warkos miestelis.

Browary Warszawskie

O kas atsitiko su gamykla? Dalį pastatų teko nugriauti dėl senumo. Tačiau keletą pavyko atgaivinti ir dabar jie puošia naują gyvenamąją ir biurų mini rajoną. Gražu ir malonu žiūrėti, kai sena įsilieja į naują. Be biurų ir būtų naujai sukurta erdvė siūlo visą pramogų eilę – nuo restoranų ir kavinių iki koncertų bei užsiemimų vaikams. Nors dar ne visi darbai baigti, Browary Warszawskie įgauna pagreitį ir tampa vis populiaresne.

Vietoje svečių laukia keli restoranai (ir dar keli bus atidaryti greitu metu):

  • Munja – Adrijos jūros regiono virtuvė
  • Mykonos Greek Restaurant & Bar – graikiška virtuvė
  • Sobremesa Tapas Bar – ispaniška virtuvė
  • Olivos Cafe & Restauranr – Viduržemio jūros virtuvė
  • Japonki Sushi

Kavos su pyragėliu galima paskanauti:

  • Bakery Browary Warszawskie
  • Deseo Patisserie & Chocolaterie – verti savo kainos
  • Etno Cafe
  • dobro & dobro cafe

P.S. aš, kaip klaipėdietė, puikiai prisimenu tą savotišką alaus gamybos proceso kvapą. Tai mano vaikystės asociacijos su mano ❤ miestu.

One comment

  1. […] Fabrikai, kurie gavo antrą gyvenimą. Abudu yra Varšuvos dangoraižių ir Rondo Daszyńskiego kryptimi. Pirmas – metalo Norblino fabrikas. Antras (5 min kelio į dešinę nuo Norblino fabriko einant Żelazna gatve) – senoji alaus darykla Browary Warszawskie. Palieku nuorodas su abiejų vietų aprašymais. Norblino metalo fabrikas ir Browary Warszawskie. […]

    Like

Leave a comment