Evoliucijos muziejus

Senas, vos kelios salės, tamsus, požemiuose, ekspozicija turi kelisdešimt metų. O gal net nesikeitė nuo pradžios, kai 1968 metais Mokslų ir Kultūros rūmuose buvo organizuota paroda “Gobio dykumos dinozaurai”. Užtat dvi septynmetės, kurias lydėjau į šią priešistorinę vietą, liko ant tiek sužavėtos, kad tik ledų pažadas sugebėjo jas ištraukti iš dinozaurų pasaulio įdomybių.

Ne tik dinozaurai

Dinozaurai yra absoliutus Evoliucijos muziejaus “hitas”. Didžiuliai Gobio dykumos dinozaurų skeletai, suakmenėję dinozaurų kiaušiniai, šarvuotų ir kitų dinozaurų liekanos bei mažytės primityvių žinduolių kaukolės. Tikra “žvaigždė” tai tarbozauro pilnas skeletas, kurie kadaise gyveno šiuolaikinės Lenkijos teritorijoje, o tiksliau senausiuose Švento Kryžiaus klanuose (lenk. góry Świętokrzyskie).

Netoli dinozaurų įsikūrė seniausia varlė, rasta netoli Krokuvos. Žinduolių salėje galima stebėti žmogaus vystymasi.

Dar viena salė skirta mineralams, kriauklėms, povandeniniam gyvenimui.

Kur? Už kiek? Kam?

Muziejus randasi Mokslų ir Kultūros rūmuose, įėjimas iš Świętokrzyska gatvės pusės. Darbo laikas: II-VI 8.00-16.00, VII 9.00-15.00, I – nedarbo diena. Bilietų kainos: suagusiems – 20 zł, vaikams – 10 zł.

Suagusiems abejoju ar būtų labai įdomu, nebent labai stipriai domitės priešistoriniu pasauliu. Vaikams turėtų patikti. Mums užteko apie 1,5 val. ir manau, kad tai yra optimalus laikas.

Svarbu! Į muziejų reikia leistis laiptais į apačią, viduje taip pat yra laiptukų. Mano mažylės vežimėlį teko palikti prie įėjimo, o ją persodinti į nešioklę.

Tinklaraištis: https://muzeumewolucji.pl/?lang=en

Kiti muziejai Varšuvoje

Povarsuva.lt tai asmeninis non-profit projektas, kur dalinuosi patarimais ir savo žiniomis apie Varšuvą. Jeigu pasinaudojote patarimais ar radote naudingą informaciją, pasidalinkite su kitais palikdami atsiliepimą puslapyje, FB paskyroje arba pasidalindami savo FB puslapyje. Ačiū!

Su planu po Varšuva

Specialiai tiems, kurie mėgsta pažinti miestą savarankiškai. Individualiai parengtas planas leis miegautis pasivaikščiojimu po Varšuvą nesukant sau galvos apie tai kur pavalgyti, kur nueiti, ką dar pamatyti.

Leave a comment